Porttelefon

Föreningen har ett porttelefonsystem som ringer din mobiltelefon eller till fast telefon.

När du blir uppringd från porttelefonen så ringer din telefon/mobilen som vanligt. När du svarar säger en röst ”samtal från port” och du kan sen prata med besökaren. Tryck siffran 5 på telefonen för att släppa in, när det är någon du känner eller om du t ex väntar på en leverans. Det senare oavsett om du är hemma eller inte (om nummer till mobilen angetts).

Att vara listad i porttelefonen är frivilligt, men olistad får man vid besök förstås gå till porten och öppna. Flera i hushållet kan finnas med i namnregistret i porttelefonen, har man en uthyrningsdel i lägenheten kan även hyresgästen registreras i porttelefonen.

För att lägga till, ändra eller ta bort något namn/telefonnummer, mejla informationsteknik@brfedsbacka.se eller fastighet@brfedsbacka.se, för att ringa finns aktuella telefonnummer till dessa här (styrelsen). Det går förstås också att besöka Måndagsöppet.

I displayen visas efternamn och första bokstav för förnamn (flera bokstäver om det behövs för att skilja på personer i hushållet). Telefonnummer visas aldrig i porttelefonen.

Ett tips är att lägga in numret som porttelefonen ringer från i Kontakter i mobilen och namnge det t ex Porttelefon. Då ser du direkt när det ringer att det handlar om porttelefonen.

Så kan du ringa på hos dig själv och öppna med mobilen, om du glömt nycklar eller inte har portbrickan med. Eller för att vara bekant med tekniken om gäster frågar, eller för att kontrollera vilka namn som angetts för hushållet.

Den porttelefon som finns i hallen kan tas bort (om inte redan gjort), den fungerar inte längre. Helt okej att klippa kablar, de är inte längre anslutna i den andra änden.

Om du genom porttelefonen får en påringning från en främling är det viktigt att du inte släpper in denna. Hen kan hävda att hen ska besöka din granne, men vi ska inte släppa in personer vi inte vet vilka de är. Detta för att måna om vår trygghet och säkerhet. Men ärendet kan vara viktigt så föreslå gärna att komma och öppna, om du är bekväm med det.