Bredband

Föreningen har gruppavtal för bredband, från Com Hem. Fiber finns indraget i alla lägenheter och abonnemangskostnaden betalas separat, samtidigt med månadsavgiften för lägenheten. Avgiften för bredband särredovisas på hyres-/avgiftsavin. Hastigheten är 100/10 och en trådlös router ingår. Önskas högre hastighet beställs det av varje lägenhetsinnehavare med en tilläggsdebitering direkt från Com Hem (som också är leverantör av kabel-TV).

Obs! – Bredband som inte flyttats till fiberanslutningen
Innan fiber drogs in i alla lägenheter, hösten 2014, kunde man få bredband via kabel-TV-nätet (eller telefonjacket, m m). Men ett byte till fiber var inte nödvändigt, så har då boende eller senare inflyttade inte ändrat till fiber i sin lägenhet så kommer bredbandet fortfarande via kabel-TV-nätet. Kabel-TV och bredband från olika uttag i ”tre hål i väggen”.

Kontakta Com Hem om byte till fiber önskas (om det inte redan har gjorts). Fiberanslutningen ingår i föreningens gruppavtal och ett byte kostar inte dig som boende något. Om Com Hem ifrågasätter bytet så använd också ordet infrastrukturbyte, det har underlättat tidigare.

En trådlös router skickades till alla boende vid indragningen av fibern, finns den inte kvar så meddela Com Hem detta.

Com Hem’s benämningar för deras varianter av bredband.