Tvättstugor

Du, som boende, har tillgång till föreningens tvättstugor. Dessa är placerade på gavlarna till hus B, tvättstuga 1; hus E, tvättstuga 2; hus F, tvättstuga 3 och 4. Tvättstugorna får användas från klockan 7.00 till 22.00.

Du kommer in med den elektroniska kodbrickan som även används för att boka och aktivera tvättpass.

Det är möjligt att komma in i tvättstugans hall mellan kl 06.00 – 23.00 för att kunna boka tid.

Tvättider

 

Tvättstugebokning
Bokning av tvättstugorna kan göras på bokningspanelerna i tvättstugornas entréer eller via bokning på webben.

Vid tvättstugorna sker bokning och avbokning med några enkla knapptryckningar på den elektroniska panelen, som är placerad till vänster på väggen innanför entrédörren. Bokningspanelen aktiveras med den elektroniska bokningsbrickan, som är individuell för varje lägenhet. Brickan används också för att komma in genom entrédörren.

Nedan kan du i bild se hur bokningen går till. Samma instruktion finns vid sidan av bokningspanelen. Du kommer in i tvättstugan genom hålla upp bokningsbrickan mot läsaren intill entrédörren. När du skall boka en tvättid för du brickan över läsaren och väljer vad du vill göra. Med pilknapparna flyttar du markören till önskad tvättid (dag och pass) och i förekommande fall välj även vilken tvättstuga. Tryck sen på OK. Bokningen är klar.

När du senare kommer för att utnyttja tvättpasset måste du så att säga Checka in och aktivera ditt tvättpass. Checka in gör du genom att föra brickan över läsaren på bokningspanelen, dörren till tvättstugan öppnas och maskinerna är klara att startas. Du kan alltså inte använda tvättmaskinerna om du inte bokat tvättpasset och aktiverat ditt pass genom att ha checkat in. Om du blir klar tidigare än ditt tvättpass är slut kan du enkelt ”frisläppa” resterande tid genom att avboka ditt pass. Då kan personen som bokat efterföljande pass starta sitt pass upp till 45 minuter tidigare.

Bokningsinstruktion

Här loggar du in till föreningens webbaserade tvättstugebokning

Skulle det vid tillfälle inte fungera på webben är det fortfarande möjligt att gå till respektive tvättstuga och genomföra sin bokning där, på någon av bokningspanelerna. Det fungerar också att använda (logga in till) tidigare bokade pass även om panelerna saknar internetuppkoppling. (Panelerna fungerar lokalt även offline, men bokning får då göras på panelen i aktuell tvättstuga.)

Inloggningsuppgifterna är lägenhetsbundna och knutna till föreningens lägenhetsnummer. Skulle du ha tappat bort dina inloggningsuppgifter, gå ner till styrelserummet på Måndagsöppet för att få dem igen, alternativt mejla informationsteknik@brfedsbacka.se. Glöm inte att kontrollera vilket lägenhetsnummer ni har innan.

OBS! Har lösenordet ändrats av den boende (nuvarande eller tidigare) fungerar inte det ursprungligen skapade lösenordet (som ”Måndagsöppet” kan informera om). Skicka ett mejl till informationsteknik@brfedsbacka.se så får du ett nytt, alt. be ”Måndagsöppet” ordna med det.

Automatisk tvättmedelsdosering
Samtliga tvättstugor är utrustade med automatisk tvättmedelsdosering. Miljömärkt, parfymfritt tvättmedel, fritt från fosfat och zeolit används. Tvättmedlet är godkänt av Nordiska Svanen och rekommenderat av Astma- och Allergiförbundet.

För den som vill använda eget tvättmedel finns alltid möjligheten att koppla bort den automatiska doseringen och lägga in en tvättmedelsboll direkt i trumman. Bortkoppling av tvättmedel görs genom att trycka på manöverpanelen till höger på tvättmaskinen. Bortkopplat tvättmedel = ingen lysdiod aktiv vid markering för vit eller kulörtvätt. På samma panel kan även sköljmedel kopplas till eller från.

Felanmälan
Felanmälan av maskiner och utrustning görs till HSB, se Felanmälan/HSB, eller anmäl via bokningspanelerna i tvättstugornas entréer (som skickas till HSB). Beroende på felets art åtgärdas det direkt av HSB/fastighetsskötaren eller skickas vidare till föreningens servicepartner för tvättstugorna. Glöm inte hänga på skylten om att maskin/utrustning är felanmäld.